2021-12-20 16:23:00

Međunarodni dan tolerancije

Ove školske godine obilježili smo Međunarodni dan tolerancije kroz temu različitosti običaja vezanih uz hranu u različitim kulturama. Učenici su kroz samostalno istraživanje prikupili informacije o običajima i specijalitetima pojedinih zemalja, te ih predstavili na plakatima na jezicima tih zemalja.

Tako su na plakatu o Hrvatskoj učenici 7.b razreda, pod vodstvom razrednice i profesorice Hrvatskoj jezika  Janje Galić, po regijama predstavili hrvatske specijalitete.  Učenici 5. razreda, članovi Engleskog kluba kojeg vodi prof.Katarina Kraljev, predstavili su nam običaje Ujedinjenog Kraljevstva, te smo uz šalicu dobrog čaja naučili što se voli jesti u Engleskoj, Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj. Učenici  7. i 8. razreda koji pohađaju nastavu Talijanskog jezika kod prof.Maje Grzunov predstavili su nam talijanske običaje i specijalitete koje svi znamo i obožavamo,  a za šećer (ili tortu) na kraju pobrinuli su se učenici 5.-8.razreda koji pohađaju nastavu iz Njemačkog jezika, uz vodstvo prof.Suzane Bikić.

Hrana je jezik koji svi razumijemo i koji nas spaja, stoga svima želimo: Dobar tek! Buon appetito!Have a nice meal! Guten Appetit!

Slike možete pogledati u galeriji.


Osnovna škola "Valentin Klarin" Preko