2021-02-09 15:40:08

Zajedno za bolji internet

Dan sigurnijeg interneta 9. veljače 2021.

Učenici sedmoga b razreda sudjelovali su na online konferenciji "Gdje si ti u digitalnoj džungli?" povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

Već tradicionalno, 18. godinu zaredom udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske komisije organizira Dan sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Preko 170 zemalja diljem svijeta, članica udruženja Insafe/INHOPE, svakog drugog utorka u veljači, udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu. Od 2015. godine Hrvatsku u ovom važnom međunarodnom udruženju predstavlja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. 

Ove godine, Dan sigurnijeg interneta obilježava se 09. veljače 2021. godine, a poštujući epidemiološke smjernice za zaštitu od Covid-19 virusa događaj se organizira u virtualnom okruženju. Ovo je jedinstvena prilika da se upravo u online okruženju radi na promicanju važnosti zaštite djece i mladih na internetu.

Tako su se učenici 7.b razreda zajedno s razrednicom Lindom Kolega Babajko sudjelovali na ovogodišnjoj online konferenciji. Oduševljenju nije bilo kraja kada su učenici na ekranu ugledali goste konferencije, poznate hrvatske "gamere" i youtubere koje i sami prate.

Razgovor s gostima vodio je poznati hrvatski "gamer" i youtuber poznat pod nadimkom Malajski Tapir, a gosti su bili: popularni križevački youtuber Lavvek, PvtMole, kojeg na njegovom You TUbe kanali prati preko 140 000 ljudi te Maša Zibar, "beauty" blogerica i valsnica You Tube kanala Mashin the Beauty.

Svatko od njih govorio je  o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarali su na pitanja koja su postavljali sudionici konferencije. 

Učenicima je to bilo novo, ali neobično i zanimljivo iskustvo.


Osnovna škola "Valentin Klarin" Preko