2020-09-21 19:44:22

Projekt u kojem su sudjelovali učenici naše škole nagrađen oznakom kvalitete

Učenice bivših osmih razreda naše škole Nina Ivanov, Anastazija Crnošija, Korina Jurin, Dora Kralj I Antonella Gobin, koje su zajedno s profesoricom Lindom Kolega Babajko sudjelovale u eTwinningovu projektu “Stick together in times of corona”, danas su za isti projekt dobile i nacionalnu oznaku kvalitete.

Učenice bivših osmih razreda Nina Ivanov, Anastazija Crnošija, Korina Jurin, Dora Kralj I Antonella Gobin, koje su zajedno s profesoricom Lindom Kolega Babajko sudjelovale u eTwinningovu projektu “Stick together in times of corona”, danas su za isti projekt dobile i nacionalnu oznaku kvalitete.

Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

Nacionalna služba za podršku (NSS) ocjenjuje prijave za nacionalnu oznaku kvalitete nakon što projekti završe I učitelji svoje projekte prijave za dobivanje oznake kvalitete.

Kako bi se dobila nacionalna oznaka kvalitete, mora se zadovoljiti veći broj kriterija. Neki od njih su:

Svi partneri imaju zajedničke ciljeve i dijele isti program provedbe.

Projekt je završen ili je u zadnjoj fazi provedbe.

Učitelj koji se prijavljuje za QL dao je značajan doprinos projektu.

Mora biti vidljiv određeni stupanj suradnje među partnerima.

Rezultati projekta moraju biti vidljivi.

Ako su svi navedeni uvjeti zadovoljeni, NSS kreće s evaluacijom prema ovih pet kriterija:

U projektu su korištene pedagoške inovacije i kreativnost

Projekt je integriran u školski kurikulum.

Suradnja partnerskih škola = planiranje, koordinacija i procjena na razini učitelja partnerskih škola  (ocjenjuje se na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti), suradnja među učenicima partnerskih škola (također se ocjenjuje na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti)

Uporaba IKT-a.

Rezultati, učinak i dokumentiranje.

Čestitke našim učenicama ma gdje bile.


Osnovna škola "Valentin Klarin" Preko